Hoe het werkt

Gepersonaliseerde inhoud

Stem de inhoud van CHANGER af op het duurzaamheidsbeleid van
jouw gemeente en ontdek welke doelstellingen jij kunt helpen bereiken!

Wat doet CHANGER?

Bepaal je eigen doelen

Met CHANGER bepaal jij jouw eigen duurzaamheidstraject. Het platform zet het stapsgewijs leren maken van duurzame keuzes centraal en neemt gebruikers aan de hand het verwezenlijken van consistent duurzaam gedrag. Door te focussen op herkenningspunten vanuit de eigen omgeving en te verbinden met het sociale netwerk van een gebruiker, biedt CHANGER uitgangspunten voor het maken van duurzame keuzes op een laagdrempelige, gemakkelijke en plezierige wijze. Hiermee streeft CHANGER naar het verbreken van huidige gedragspatronen. 

Gemeenten

Sluit je als gemeente aan bij CHANGER en ontvang een persoonlijk inhoudspakket waar jouw gemeenschap gebruik van kan maken. 

In het gepersonaliseerde inhoudspakket worden doelstellingen afgestemd op het duurzaamheidsbeleid, ontvang jij als gemeente een omgevingsanalyse van huidige duurzame faciliteiten en krijg jij inzicht in behaalde doelstellingen van gebruikers.

Voor meer informatie over de mogelijkheden die CHANGER biedt, neem contact met ons op.

Bedrijven

Sluit je als bedrijf en promoot jouw werk op het platform van CHANGER. Stimuleer duurzame keuzes onder gebruikers door (kleine) incentives aan te bieden. Creëer beter voetverkeer en vergroot de naamsbekendheid van jouw bedrijf onder deze groeiende doelgroep.  

Note: bedrijven worden gescand aan de hand van verschillende duurzaamheidscriteria. Hiermee wilt CHANGER relevantie en betrouwbaarheid op het platform waarborgen.

Gebruikers

Leer stapsgewijs duurzame keuzes te maken! Selecteer jouw woonplaats en maak een persoonlijk profiel aan. In jouw profiel kun je jouw voetafdruk testen, vervolgens eigen duurzaamheidsdoelstellingen kiezen en direct aan de slag gaan. 

Zou je graag minder voedselverspilling willen of streef je ernaar vaker de fiets te pakken? Ontdek waar de rest van jouw omgeving mee bezig is. Koppel met je sociaal netwerk en daag ze uit in één van de velen challenges. Spaar punten en verdien mooie producten van lokale duurzame winkels. 

Samen streef je naar het behalen van niet alleen eigen doelstellingen maar ook die van jouw gemeente.  

Theory of Change

De Theory of Change wordt gebruik om de relatie tussen activiteiten en de uiteindelijk impact van het CHANGER weer te geven

Input

Een digitaal duurzaamheids-traject waarin gebruikers gestimuleerd worden in het maken van duurzame keuzes

Output

  • Toegankelijkheid,
    gemak en relevatie.
  • Inzicht van individuele impact
  • Informatie van duurzame faciliteiten
  • Koppeling aan netwerk (sociale effecten)

Impact

  •  Kennis & educatie m.b.t. duurzaamheid
  •  Consistenter duurzaam   gedrag
  • Verhoogd gevoel van solidariteit 
  • Toenemende maatschappelijke participatie
Schuiven naar boven